Literatura

*** (wiersz)

Kruszyna

powracam w zimnych snach ...
Pod moim srebrzystym niebem
spacerujesz całkiem nago.
Obnażając swoje ciało przemijasz w głuchym snie.
Jesteś jedną z zimnych gwiazd ,
która nigdy nie płonie uśmiechem.
Nie dajesz mi ciepła i tylko gdy mnie całujesz i dotykasz czuje jej delikatny smak .
A gdy płoniesz swą nagością jesteś jedną z ciemnych plam ,
gdy wyblakniesz dnia szaroscią nie myśl o mnie zle.
Życie jest tylko krótką chwilą więc już dzis kochanie nie zatrzymasz mnie.
Pamiętaj tylko ,że na te chwile warto czekac wiek ...

słaby 11 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
andrzej
andrzej 14 lipca 2006, 22:48
oki.Tez mam takie nazwisko :-)
przysłano: 19 września 2000

Inne teksty autora

***
Kruszyna
Cisza
Kruszyna

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca