Były sobie dwa królik
Co się bardzo lubiły
Na wycieczkę sie wybrały
I w niebespieczeństwo wpakowały
Jeden królik uciekł drugiego zostawił
Gdy nagle w jego obronie pies się stawił
I pies i królik przyjaciółmi zostali
A tamtego królkia w niepamięć posłali