marzyć

Joanna

utracona dziecięca naiwność

racjonalne spojrzenie na świat

nie mam już marzeń.

świat pieniędzy i popularności

wciągnął mnie bezpowrotnie

nie mam już marzeń.

myśli poniewierane

przestawiane z kąta w kąt

nie mam już marzeń.

o podróżach do odległych krajów

o zostaniu bohaterem

nie mam już marzeń.

może kiedyś się pojawią

już nienaturalne i nie wieczne

nie będą życiowym priorytetem

chcę marzyć by istnieć

w zawiłościach tego świata.

Joanna
Joanna
Wiersz · 22 grudnia 2007
anonim
  • GliZda
    tak, dorosłość nie zawsze bywa miła.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    No racja, GliZdo. Jeszcze nie jestem dorosły ale już czuję przedsmak ; /

    A wiersz... no niestety banalny.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    zieloneciele
    taka se wyliczanka z powtorzeniem ltore nie dodaje uroku.
    no niestety.
    jak wyzej.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    bardzo przeciętny tekst . liczne powtórzenia , dziwny , nieprzemyslany zapis, banalne prawdy . nie tym razem .

    · Zgłoś · 16 lat