Stróżna

myślonauta

zajmuję się roznoszeniem
poczty nocnej i ulotek.
nie jest to trudne zajęcie,
wystarczy tylko dobrze
znać zakątki śpiącego miasteczka
i mieć zapięte wszystkie guziki
w kamizelce.

listy z zawieruszonymi słowami
czytam i poprawiam
zwykłym dniem,
ulotki kolekcjonuje znajomy
przechodzień.

wczoraj, po śniadaniu
napisałem list z baletkami w tytule
piórem z sakiewki wszytej pod ubraniem,
poprawiony na schodach
obcym atramentem.

wieczorem ukazał się artykuł
ze zwyczajnymi wiadomościami:
w mieście pojawili się nowi stróże.

myślonauta
myślonauta
Wiersz · 7 stycznia 2008
anonim
  • Marek Dunat
    no fajne to co napisałeś . dzięki . nie wiem co powiedzą inni , ale czytam wiersz . cieszę sie .

    · Zgłoś · 16 lat
  • myślonauta
    dzięki, serdecznie pozdrawiam:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Urughai
    zajmuję się roznoszeniem
    poczty nocnej i ulotek.
    nie jest to trudne zajęcie,
    wystarczy tylko dobrze
    znać zakątki śpiącego miasteczka
    i guziki w kamizelce.

    listy z zawieruszonymi słowami
    czytam i poprawiam
    zwykłym dniem,
    ulotki kolekcjonują przechodnie


    wczoraj, po śniadaniu
    napisałem list z baletkami w tytule
    piórem z sakiewki wszytej pod ubraniem,

    poprawiony na schodach
    obcym atramentem.


    .............takim Go wiodzę i tak we mnie wpada.............Serdecznie Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Urughai
    zajmuję się roznoszeniem
    poczty nocnej i ulotek.
    wystarczy tylko dobrze
    znać zakątki śpiącego miasteczka
    i guziki w kamizelce.


    qrczaczki.............miało być bez trzeciego wersu z oryginału

    · Zgłoś · 16 lat
  • myślonauta
    dzięki za komentarz.

    · Zgłoś · 16 lat
Usunięto 1 komentarz