Literatura

ławeczka (wiersz)

Anathema

zaplecione cienie przenikają rynny kamienic
siadają na ławeczkach niemocnych
oparciach samotnie
przepraszają nawzajem powietrze

kocie łby za rogiem krzyczą stukaniem
zaczarowanej bezkonnej opiekunki
wędrowców nocy w wiatr co przysiadł
na skraju
zdmuchuje z latarń resztki poezji

obrazki z laurek na ścianach wietrzy
po schodach wdrapują się oddechy poetów
by w niebo spaść
na drugą stronę

zaproście i mnie malarze
niech siądę
w noc opuszczę nogi

 

 


http://ef.art.pl/show.php?id=18386&typ=1

 

Anathema62 2008

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 17 stycznia 2008, 22:01
Link mi nie działa...

3 poetycko namalowane obrazy. Każdy inny, każdy wnoszący coś swojego do całości wiersza, a jeden z żywiołów spójnikiem tego wszystkiego. No, no : )
Końcówka mi się nie podoba, czegoś w niej brakuje, ale ciężko mi sprecyzować.
Dobrze że zrezygnowałeś z takiego zagęszczenia dziwnych słów jak w ostatnim : P
Marek Dunat
Marek Dunat 17 stycznia 2008, 22:55
kurcze . a mi jak nigdy dział . a szkoda panie A bo to ważne by działał . wklej go zatem w adresie bo warto zobaczyć . wierszyk jest o nim w zasadzie . i może końcówka bedzie wtedy bardziej zrozumiała.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 17 stycznia 2008, 23:06
Jest, włączyło się! Teraz jeszcze lepiej.
ew
ew 18 stycznia 2008, 09:33
" po schodach wdrapują się cienie poetów
by w niebo spaść "
-zadziałało na mnie najbardziej

Obrazowe ujęcia , aż mnie roztkliwiło , wiesz ..
ech .. prawie jak "z orzeszkiem "


patrz .. nawet się nie czepiam tylko czytam i czytam
zieloneciele
zieloneciele 18 stycznia 2008, 10:02
mhm.
tylko ze link jest do nieskonczonego obrazka ;)
zmien na :
ef.art.pl/show.php?id=18386&typ=1
urughai
urughai 18 stycznia 2008, 10:23
Booooże..............ja to chyba nigdy się nie nauczę czytać tego co zamierzam wysłać...

wersem
napływa
infantylizmu

ech...............przepraszam
Marek Dunat
Marek Dunat 18 stycznia 2008, 10:51
zmieniłem Asiu . Jarek - a wiesz , dziękuje . zmienię te cienie. :)
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 17 stycznia 2008 (historia)

Inne teksty autora

miejsca
Marek Dunat
pani Waleria odchodzi
Marek Dunat
świętość
Marek Dunat
Aleja Zakonników
Marek Dunat
prawy
Marek Dunat
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca