Literatura

Ciemne Moce (wiersz)

Jimy_Sanders

 

                                                   

 Wokół mnie krążą wciąż ciemne moce

Nie potrafię powiedzieć im by znikły

Bo czasami lubię gdy mnie otaczają

Gdyby nie one nie była bym sobą

Ale one czynią mnie niedostępną

Musisz postarać się zrozumieć co jest we mnie

Lecz nigdy nie staraj się zmieniać sposobu mojego myślenia

Jeśli do tego zmierzasz

Lepiej odejdź i nigdy nie wracaj

Bo ja zawsze zostanę tą niezwykłą, niedostrzeżoną dziewczynką

Którą władają ciemne moce

Która nie potrafi powiedzieć im by rozproszyły się

W otchłani cienia

W otchłani do której ona sama zmierza

Owładnięta przez moce

Które stamtąd się wywodzą

I potrzebują jej młodej i niedoświadczonej duszy 

By zaspokoić swój głód i pragnienie

Wiec może lepiej było by gdybyś mnie złapał

 Kiedy one zaczną ciągnąć mnie w dół...


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 2 lutego 2008, 11:47
Mhrocznie : ]

Natrętne powtarzanie słówka 'moce', tekst nudzi od pierwszych wersów. Nic nowego.
Marek Dunat
Marek Dunat 2 lutego 2008, 16:46
taki opis stanu ducha dorastającego pacholęcia , lub dorastającej dziewuszki . peelka po prostu odkrywa ,że myśleć może samodzielnie . jeszcze tylko nauczy się odrzucać ,,światowe naciski,, i juz odnajdzie sie w świecie . i wtedy może napisze wiersz- dobry wiersz. zapraszamy.
przysłano: 1 lutego 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca