Wiersz o Harcerce :)

Wiktoria

Harcerką być jest trudną sztuka...

Harcerką być to też nauka...

Dla niej to nie lada wyzwanie- dla harcerza również,

któremu codziennie stwia czoła... 

Trudnością nawet jest "kupno" munduru...

Bo go masz na całe życie- ale w sercu... 

Choc to trudne to wszystko, ale wkońcu krzyz noszą Ci najdzielniejsi...

Wiktoria
Wiktoria
Wiersz · 16 marca 2008
anonim
  • anonim
    zieloneciele
    literówki.
    ale to już nawet mało ważne tutaj.
    infantylne, naciągane, takie tam bla bla żywcem ściągnięte z którejś z tych przyśpiewek o lilijkach i innych rogatywkach.
    oprócz tego że nieudolne to miejscami jeszcze nielogiczne.
    o, tu:
    "Dla niej to nie lada wyzwanie- dla harcerza również,
    któremu codziennie stwia czoła..."

    radzę czytać tekst przed wysłaniem :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Culpa
    eeeee????????????? co mam powiedzieć? to wiersz? czy przyśpiewka na ognisko? literówki już pal licho, ale z chęcią się dowiem, cóż to? Wera na bis?

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał Culpa
    i na przyszłość - zrezygnuj z tematyki harcerskiej, pisząc ew. wiersz. Wiem, jesteś młoda, na początku swojej drogi. Tym bardziej, nie obrażaj się na słowa krytyki, nie zrażaj się nimi, po prostu z uwagą wysłuchaj. W takiej formie, o takiej tematyce, chyba nie przejdzie...

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    "pisząc ew. wiersz" - wiersz dla ew.? : )Przypomina mi się pewien wers z PP ; )

    A ten tekst nie ma żadnych walorów poetyckich. Ale na matę w obozie harcerskim jak znalazł.

    · Zgłoś · 16 lat