Literatura

przeźrocze (wiersz)

green

dziękuję zasłużonym. dobranoc/dzień dobry

znów ziemia wsiąka w podeszwy. kałuże

odbijają spirale znaczeń i dialogów
- ani chybi, zawrzesz się w kroplach,
przecinkach i stacjach. bo coraz łatwiej
wysiadać w biegu, oswajać kierunki jak zwierzęta
pisane na rzeź; rzucać o wszystko
monetą. wybór będzie łatwiejszy:
przekręcisz klucz, zostawisz. w drzwiach

ciszej mówi się o chorobach. śmiertelnych
ucieczkach na jedną modłę i rocznicach,
co jak odprysk lakieru wycinają się
z gładkich futryn. to jest ta pora

zdziwienia. obłoki chłoną
wilgoć.


dobry+ 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 20 marca 2008, 00:14
nie moja poetyka, ale chyba dobre, tak?
karolina
karolina 20 marca 2008, 00:15
nie wiem
:)
..
.. 20 marca 2008, 08:22
Mi się podoba :-) Osowiałość czarno biała taka, zamyślona z wiersza bije.
"..zawrzesz się w kroplach,
przecinkach i stacjach.." przemawia :-)
karolina
karolina 20 marca 2008, 10:50
:)
to fajnie. dzięk uję
!
Marek Dunat
Marek Dunat 20 marca 2008, 17:24
no leć zielona , leć . melancholią jestem dzisiaj . otoczony .
karolina
karolina 20 marca 2008, 20:52
i poleciałam :)
byle nie falstart. dziękuję!
sens 21 marca 2008, 10:19
mmm.... green a Ty poprzeczka ciągle w górę. wiesz?
sama sobie ją podnosisz. ten wers: jak zwierzęta
pisane na rzeź; rzucać o wszystko
monetą. - bardzo dobry. kondensacja myślenia.
in plus. pozdrawiam
humberthumbert 21 marca 2008, 14:55
absolutnie bez uwag : )
karolina
karolina 22 marca 2008, 18:17
:)
to cieszy. bardzo Wam dziękuję!
: )
przysłano: 20 marca 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca