Literatura

*** (wiersz)

Ma-ry-chan =)

Nie wiem jak mam podzielić na zwrotki, inaczej pisać nie umiem, piszę po prostu to, co czuję, jak przecież wszyscy. Dziękuję za komentarze, postaram się zmienić na lepsze.

za siedmioma tysiącami

ludzkich porażek

istnieje miejsce

gdzie to wszystko ma sens.

nie ma pytań, po co żyć

i każdy zna swój cel

 

taka mała Utopia

kraina którą łzy zmyły z map

 

nikt już nie wie

jak tam dojść

i tylko nadzieja

z uśmiechem wskazuje drogę


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 20 marca 2008, 14:30
proponuję usunąć "to" ze zdania "gdzie to wszystko ma sens". Trochę takie banalne zbyt to wszystko. Jakoś do mnie nie trafiło, nie zachwyciło mnie, nie sprawiło, że to zapamiętam... Dlaczego? Bo treść jest zbyt oczywista.
Zły Miś
Zły Miś 20 marca 2008, 14:32
coś Wywrotnica świruje, nie da się wejść na profil autora. Da się coś z tym zrobić???
bragi
bragi 20 marca 2008, 16:22
Podpisuję się pod Złym. Temat już mocno wyeksploatowany, w powietrzu unosi się lekki zapach wtórności.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 20 marca 2008, 18:13
a dla mnie pierwsze 4 i ostatnie 4 stanowią wiersz resztę bym wyrwał:)
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 20 marca 2008, 18:32
Nudzi wiersz, wyświechtany. A poetyckość w nim zawarta jest lekko banalna, nic nowego.
norka
norka 20 marca 2008, 20:26
A ja odnoszę wrażenie, że gdzieś to czytałam... I jeszcze gdzieś i jeszcze...
Zgadzam się, że banalny.
Marek Dunat
Marek Dunat 21 marca 2008, 10:46
no niestety . temat rzeczywiście wytarty . nie pokazałaś nic nowego. tekst nie zaciekawił , ani nie zaskoczył . technicznie również bardzo przeciętnie .
Ma-ry-chan =) 21 marca 2008, 18:35
Cenię sobie Wasze komentarze, ale trudno, żeby jakikolwiek wiersz był od początku do końca oryginalny. Każdy temat jest wyświechtany, bo tak naprawdę wszyscy przeżywamy to samo. A że dla niektórych wierszem jest tylko niezrozumiała wizja kogoś po prochach, to już nie moja wina. Przykro mi, ale wychodzi na to, że w takim razie nie stworzę niczego nadzwyczajnego. Pozdrawiam.
norka
norka 23 marca 2008, 23:11
Smieszne to. Wszystko można pokazać, i nie trzeba być po prochach.
A nawet jeśli byś pisała o tym, co się filozofom nie śniło, technika jest(jak dla mnie na nie). I zauważ, że nie dla niektórych.ale wszyscy się wyrazili jednogłośnie. Więc może czas zacząć czytać poezje?
Marek Dunat
Marek Dunat 23 marca 2008, 23:22
o jakich prochach mówisz ? o ibupromie którego tydzień temu łykałem w ilości sztuk 2 ?
przysłano: 20 marca 2008 (historia)

Inne teksty autora

brak tytułu1
szczecinianka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca