Literatura

te wszystkie łatwe dziewczyny (wiersz)

nonFelix

Przed przysłaniem tekstu na Wywrotę dobrze się zastanów, czy naprawdę czcesz pokazać go szerszej publiczności.

te wszystkie łatwe dziewczyny
nie było ich gdy wszedłem w pokoju
pewnie spały po innych w innych łóżkach domach
z nogami rozłożonymi w znak krzyża
o tej samej porze spały już słodko

na całym świecie są ludzie
dla których szewską pasją jest życie
tak celebrują poranki wieczory południa
łamanie regulaminu kolei miejskich radio
choroby weneryczne alkohol

śpią słodko obok łatwych dziewczyn
którym chodzi tylko o stabilizację
i spokojne życie łapią się na te spokojne życie
jak muchy na lep albo dzieci
nie wybaczają nigdy

a są też trudne dziewczyny
co nie zachodzą w ciąże tylko czeszą myśli
co paplają z sensem i nie na temat
łatwych dziewczyn które łatwo rodzą dzieci
chyba że akurat nie ma ich w pokoju 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 4 kwietnia 2008, 06:26
chyba że akurat są w pokoju.. jakos mi takos pasuje finał..
witam po-nownie:)
w sumie bardzo sie podoba poza pierwszą a właściwie ostatnim wersem pierwszej
Marek Dunat
Marek Dunat 4 kwietnia 2008, 17:11
pierwszą zwrotke schrzaniłeś maksymalnie. co znaczy ,,spały po innych ,, ? jakieś to niestylistyczne. nogi rozłożone na kształt krzyża - oklepane juz jak zad Anielki . powtórzenie ,,spały ,, w ostatnim wersie pierwszej zwrotki dopełnia .
później poszło juz znacznie lepiej . na plus przerzutnie . to moje zdanie.
ew
ew 4 kwietnia 2008, 17:51
Pogmatwane to jakieś Feliksie, dwa razy czytać musiałam żeby tak naprawdę wiedzieć co dokładnie chcesz powiedzieć tym wierszem. Myślę, że tekst jest wart dopracowania, a dopracowanie konieczne.
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
przesłanie tekstu ja zaś łapię od razu ale zgodzę się z ew ,ze dopracować trzeba, i trzeba, bo warto- poruszasz temat rzadko w wierszach dotykany a takze chyba i rzadko w prozie - popraw, warto a jak co pomogę:)
przysłano: 4 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca