K.A.R.M.A

Marek Dunat

 




wspominam. białą skórą siwym przesmykiem
na przełaj. odkręconym kranem dolewam głowę
po brzegi uszy kres. przekwitłe pola sądecczyzny
politurą kryję. dróżki zawidnokręgie. noce samotnie palące.
ludźmierskie sny głaszczę. ramiona rozłożyście napełniam
szumem spadających globów.

wspominałem. przełęcze czarne Rodopów.przebite włócznią
oczy starego Iona przepite . na wskroś. krew. połóg. bóg.
przestrzeń zawinięta w pięść rozkruszana codzienną mantrą.
mentalne drzemki.wschodziłaś we mnie świtem zasypiając.
mogłem później posiąść każdą dolinę wymarłą. za mocno chciałem.
za bardzo.

patrzę w oczy smoka. zapominam nauk dawnych guru. karma
stanowi o sile przekonań. umrę. zakończę ten świat jedną chorą myślą.
wspomnę.



Anathema62 kwiecień 2008

Marek Dunat
Marek Dunat
Wiersz · 4 kwietnia 2008
anonim
  • ew
    Przyczynowo- skutkowość podana z przekombinowaniem. Może i ładnie , ale mnie nie zachwyca, pointa jedynie mnie przekonuje.Reszta to natłok słów, a jeśli jest taki natłok , trochę obłędu by się przydało dla lepszego wchłaniania.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    obłędny to ja jestem sam w sobie ew. :D myslę ,że starczy. proszę . usiądź . przeczytaj głośno jeszcze trzy razy. każdą zwrotkę oddziel pół minutową ciszą . ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Bez słownika nie dałem rady zrozumieć części słów : P
    Jest ok, nie porywa, nie mierzi. Przeciętnie. Lepiej potrafisz.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    no co Ty panie A ? toż tu ani jednego trudnego słówka . Rodopy tylko . ale to góry , a waść maturzysta przecie . :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marcin Sierszyński
    Oj uwierz że jeszcze 3 innych nie wiedziałem ; )
    Maturzysta maturzystą, inne kręgi kulturowe innymi kręgami : )

    · Zgłoś · 16 lat
  • ew
    obłędnie Cie przepuszczę:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    o!błędnie Tobie dziękuję . ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    oj Anathemo obłędnie to mnie dziś nie powaliłeś... :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    o!błędnie mi przykro ! :) ale ... spróbuj kofeinko jeszcze raz na spokojnie . z zastosowaniem sugestii, które dawałem ew.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    żeby o!błędnie nie było Ci przykro to ja się wgryzę... ponownie...ale wiesz ja to oczekuje od Ciebie takiego porywu od pierwszego wersu i czytania....

    · Zgłoś · 16 lat
Usunięto 1 komentarz
Wszystkie komentarze