Literatura

wojownik (wiersz)

Jakub Halumek

sprowadź się do nicości przez pustki swej twarzy

odmawiając zaklęcia pokonaj złe obrazy

pozostaw w spokoju poczęte swe żądze

i nie daj się światu kupić za pieniądze

 

uważaj jednak na chciwe słabości

nigdy nie walcz po stronie ciemności

człowiek to istota przez boga stworzona

każdy ją zniszczy lecz nikt nie pokona

 

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 23 kwietnia 2008, 16:34
Kuba, przecież Ty nie pochodzisz z Częstochowy?
ew
ew 23 kwietnia 2008, 19:07
poradnikowo pojechałeś, a ja poradnika nie kupię w życiu. Wiersza lepiej napisz.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 23 kwietnia 2008, 21:59
Moralizatorsko, a liryka zwrotu do adresata tylko działa na niekorzyść. No i te rymy... : /
Marek Dunat
Marek Dunat 23 kwietnia 2008, 23:28
nieciekawe rymy , mentorstwo . to kiepski wiersz.
teo 25 kwietnia 2008, 20:58
typowy przykład nie dauna a grafomana
przysłano: 23 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

List do Bravo
Jakub Halumek
Pralnia
Jakub H.
Friends
Jakub H.
Piekło
Jakub H.
Słońce
Jakub H.
Optymizm
Jakub H.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca