***
Gdy obudzę się rano
jaki będzie świat?
jaki będzie dzień?
czy stare lęki przeminą?
czy spełnienie marzeń przyjdzie?
Czy ja będę tą samą?
Czy myśli w bezmiarze pochłonięte bezsilnością do Ciebie trafia?
I codziennie dobrego dnia życzyć Ci będę
mimo, że chyba nie wiesz
jak wiele to znaczy
***
Poranne pytania bez odpowiedzi
wiedzma leśna
wiedzma leśna
Wiersz
·
28 maja 2008
"Ci", "Ciebie" z wielkiej to nie bardzo - w końcu to nie list
no i tekst zbudowany niemal na samych pytaniach też mnie nie urzeka
Są one podstawowe. Tak pierworodne, że nie ma sensu o nich pisać.