zawrócony

Grzesiek z nick-ąd

 jeszcze kiedyś zdążę wszystkiego nie czuć
bywać jak człowiek zwyczajnie pobożny
nie zawieszać łez w bezdusznym powietrzu
nie strugać sęków na kiju przydrożnym

póki co jeszcze mogę roznosić na strzępy
listy zamierzchłe konwaliowym pismem
puszczać czasem parę z niedopitej gęby
i rymem w klarnecie pozawracać Wisłę

roznosić jajka po spróchniałych szczeblach
wystukiwać rytmy policzeniem sylab
znać się na tyle żeby się nie znać
a na salonach tak po prostu bywać

lecz kiedy z życia odcumuję balon
zostanie tylko data na pomniku
i zadziwienie jak to się bywało
z ręką w niejednym zasranym nocniku

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 15 czerwca 2008
anonim
  • Marek Dunat
    i co teraz? :/

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    złymiś
    Twoje puenty... masz łeb. Gratuluję.

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    eve
    Zrzuca mnie dziś od rana z krzesła ten wiersz. Niesamowity

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    no tak łeb mam .. bom facet pełna gębą...
    a czy dumny byc powinienem ze spadków krzesłowych? no cóż jestem egoista a więc mnie duma rozpiera:)))

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    puęta puentą , ale jak przejść do porządku nad techniką ? czegos takiego dotąd nie robiłeś .

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    Marku póki co można zawsze się zastanowić... zawsze póki co

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    co mu jest jeśli chodzi o technikę?!
    bosz dajcie złapać oddech.. bosz jest dobry i tyle:))))

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    no bo Grzesiu w swoim protest songu potrzymałes w pierwszej i czwartej strofce ładny, wypolerowany cud 11 okienny domeczek , a w drugiej i trzeciej dobudowałeś a to dwa okienka na wierzchu , a to zabrałes jedno w środku , a to znów jakies dobudowałeś . ja rozumiem ,że chciałes przez taka budowę cos pokazać , ale ja nie przyzwyczajony jestem do takiego postępowania u Ciebie i ze zgroza skonstatowałem ,że nie moge dać słupka. :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Antosia
    Jak dla mnie świetne.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    Marku czasem się myśli ze lepiej nie mysleć.. i podobnie bywa z czytaniem... czytać po to by tylko czytać niby nie warto.. a jednak się czyta...
    za bardzo osobisty bym nie odpowiedział!

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze