Literatura

ona karmi gołębie samym ruchem ręki (wiersz)

domnul Mandibura

chodzisz w moim berecie

słuchasz mojej muzyki

jak ja lubisz się chmurzyć

choć niebo wolisz bezchmurne

 

do twarzy ci z tą

fochą wieczorną

 

ale

 

zanim wyjdziesz w noc

pieczętować kałuże krokiem

zdejmij wreszcie skórę

cierpiętnicy

 

żyj


wyśmienity 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 21 czerwca 2008, 23:06
Żyj. Tak jak ten wiersz.
Od tytułu aż do puenty trzyma. W idealnych miejscach robione pauzy, wprowadzają płynność i czas na refleksję.
Latte
Latte 22 czerwca 2008, 08:13
świetny:)
punkleks
punkleks 22 czerwca 2008, 10:10
w rzeczy samej - świetny:))
Marek Dunat
Marek Dunat 22 czerwca 2008, 10:49
bravo domnul !
mariusz7777
mariusz7777 22 czerwca 2008, 14:53
"zanim wyjdziesz w noc
pieczętować kałuże krokiem" - smakowity ten dwu-wers.

Pozdrawiam
Mariusz
Zły Miś
Zły Miś 22 czerwca 2008, 17:15
no panie, wreszcie coś co mnie walnęło. Gratuluję.
przysłano: 21 czerwca 2008 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca