Literatura

Feelings (wiersz)

Paweł "Brodi" Rogoziński


"Przyjacielu!"
Mówię do niego.
"Bracie!"
Wołam czasem.
Dwa tak proste słowa
A znaczą tak wiele.
Bo czyż to nie jest
Miłość, tylko inaczej pojęta,
Zaufanie bezgraniczne,
Bliskość, gdy jej potrzeba
I samotność, gdy jej brak?
Czyż to nie Radość,
Gdy obsypuje nas Szczęście
I Łzy rozpaczy, gdy spadamy w dół?
Ale czy są jeszcze wśród nas
Ludzie, którym warto ufać,
Którym warto wierzyć?

Na to pytanie
Już każdy sam musi
Udzielić odpowiedzi,
By móc później
Spojrzeć innym w oczy
I powiedzieć o sobie:

"...Jestem człowiekiem
I nic co ludzkie,
Nie jest mi obce..."

Dedicated to: DJ Pablo & Pati


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Mgła
Paweł "Brodi" Rogoziński
Świat
Paweł "Brodi" Rogoziński
Przebudzenie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zaopiekuj się mną...
Paweł "Brodi" Rogoziński
Cisza
Paweł "Brodi" Rogoziński
Wyznanie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zrozumienie
Paweł "Brodi" Rogoziński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca