Literatura

gender człapie (wiersz)

domnul Mandibura

jeszcze tylko cztery larw pokolenia

i trendocykl połknie swój ogon

zapiwszy ucztę kubkiem

kłamstwa z piewszego tłoczenia

 

much tresowanych klucze

z Tybetu wystartują -

to idzie nowa moda

na niepłeć zawieszoną

w niechcenia rozpłynięciu

 

i już nie będzie prawdy

 

zakręcą ją w słoikach

 

lecz tylko

na lat siedem

potem świat

nowy zakwili


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
punkleks
punkleks 11 lipca 2008, 14:13
Odczucia mam mieszane. Wymowa tekstu robi jednak wrażenie. Kontrowersyjne.
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 11 lipca 2008, 14:14
takie mam ostatnio apokaliptyczne klimaty, przejściowo...
ew
ew 12 lipca 2008, 11:12
A wiesz .. dziś jakoś się nie mam czego czepić u Ciebie. Jest wiersz.
na niepłeć zawieszoną
w niechcenia rozpłynięciu -ten fragment bardzo fajnie się czyta
przysłano: 11 lipca 2008 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca