Literatura

moje ślepe (za)kochanie (wiersz)

Sophie.A

zza dymu papierosa dojrzyj

mnie.

utoń swą porcelanową

dłonią, muśnij.

rozhuśtaną myślą wyprzedź mój

ruch, gdzieś zagubiony dziś

jesteś.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 17 lipca 2008, 12:42
dym papierosowy -> nie podoba mi się to, dostrzegam tu chęć zszokowania, bezpodstawną zresztą.

muśnij porcelanową dłonią -> wytarte dość

Puenta w ogóle nie zaskakuje, tak jak i cały wiersz. Masz 15 lat i piszesz, jak to wiekszość Twoich rówieśniczek, o miłości. Radziłbym Ci jednak popróbować sił w innych tematach, bo przecież istnieje jeszcze coś poza miłością, nie?
smokooka
smokooka 17 lipca 2008, 13:11
Sophie - moja rada, czy dobra sama ocenisz: nigdy nie ozdabiaj tekstu niepotrzebnymi cudeńkami, to wyśrodkowanie, odmienna czcionka powodują tylko zniechęcenie u czytelnika, który z poezją styka się co dzień. Wpadnij do Empiku, tam weź do ręki jakikolwiek tomik. Zwróć uwagę czy w publikowanych tradycyjnie wierszach stosowane są przez profesjonalistów takie wybiegi? Moim zdaniem, te cacuszka mają odwrócić uwagę od tekstu. A po co, skoro niezgorzej Ci wyszedł? Nie wiem, od kiedy piszesz, dla mnie jako dla kobiety zrozumiałe jest, że tematyka ta najbardziej cię pociąga, więc pisz, czytaj, pisz, czytaj i pisz, pisz szkoląc swój warsztat. Wklejaj teksty do oceny, pozwól nam siebie poznawać a sama zobaczysz w jakim tempie robić będziesz postępy. Ten wiersz jest naprawdę całkiem niezły, nieprzegadany i sympatyczny. Nie twierdzę jednak, że doskonały. Pozdrawiam.
Marek Dunat
Marek Dunat 17 lipca 2008, 14:36
no i cos to porobiła? takie wizualizacje wygladają może dobrze w albumikach dla dzieci , ale tu to koszmar ! poza tym - myslisz ,że dobrze się czyta z monitorka przez lupę ? popraw to i wstaw ponownie.
April
April 17 lipca 2008, 15:24
aaa! przepraszam!
właściwie to piszę od niedawna, takie gryzmolenie, więc i nie oczekuje nie wiadomo jakich pochwał. dziękuję za komentarze, przynajmniej będę wiedzieć, z czym dać sobie spokój i co poprawić. :)
Zły Miś
Zły Miś 17 lipca 2008, 15:28
Podoba mi się Twoje podejście do tego - nie starasz się na siłę udowodnić swojej racji. Brawo. jednak niestety uważam, że powyższy tekst na publikację to za mało.
przysłano: 17 lipca 2008 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca