Literatura

cofka (wiersz)

domnul Mandibura

gdy z siarczystą macią na ustach

wyciągałem z dupy przedwcześnie wystrzeloną

strzałę jesieni

a wszystko

na oczach rozbawionych gęsi

prujących dziobami ostatnie drżenie lata

zrozumiałem

że jestem

zgubionym na rynku pieniążkiem

dla którego nie warto zginać spodni w kolanach

 

rok po

roku

groszem bardziej

śmierdzę


dobry 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 11 sierpnia 2008, 16:13
zastanawiam się czy nie lepiej byłoby jednak ,, bardziej nie śmierdzę ,, ?
Zły Miś
Zły Miś 11 sierpnia 2008, 16:52
Ja uważam, że ''śmierdze'' jest jednak bardziej na miejscu. Kojarzy mi się to wszystko z zagubieniem. Temat bardzo mi bliski. Pozdrawiam.
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 11 sierpnia 2008, 17:05
akurat w znaczeniu "groszem nie śmierdzę" to by nie pasowało do mojej sytuacji a w wersji takiej ciut zmienionej, jak w wierszu, pasuje...
Marek Dunat
Marek Dunat 11 sierpnia 2008, 17:21
po zastanowieniu - macie rację .
przysłano: 10 sierpnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca