cofka

Kuba Nowakowski

gdy z siarczystą macią na ustach

wyciągałem z dupy przedwcześnie wystrzeloną

strzałę jesieni

a wszystko

na oczach rozbawionych gęsi

prujących dziobami ostatnie drżenie lata

zrozumiałem

że jestem

zgubionym na rynku pieniążkiem

dla którego nie warto zginać spodni w kolanach

 

rok po

roku

groszem bardziej

śmierdzę

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 10 sierpnia 2008
anonim
  • Marek Dunat
    zastanawiam się czy nie lepiej byłoby jednak ,, bardziej nie śmierdzę ,, ?

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Michał
    Ja uważam, że ''śmierdze'' jest jednak bardziej na miejscu. Kojarzy mi się to wszystko z zagubieniem. Temat bardzo mi bliski. Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 16 lat
  • Kuba Nowakowski
    akurat w znaczeniu "groszem nie śmierdzę" to by nie pasowało do mojej sytuacji a w wersji takiej ciut zmienionej, jak w wierszu, pasuje...

    · Zgłoś · 16 lat
  • Marek Dunat
    po zastanowieniu - macie rację .

    · Zgłoś · 16 lat