Literatura

Miłość (wiersz)

Paweł "Brodi" Rogoziński


Jak mam wyrazić to,
Co noszę w sercu.
Brak mi słów, którymi bym mógł
Powiedzieć Ci, jak wiele dla mnie znaczysz.
Widzę Twą twarz, gdy płaczesz,
Widzę ją, gdy się śmiejesz,
Pragnę tulić Cię, gdy jest Ci źle,
I upajać się Twoją radością,
Gdy jesteś szczęśliwa.
Pragnę żyć dla Ciebie
I być przy Tobie,
Czuć każde uderzenie Twego serca
I oddawać Ci każde swoje tchnienie.
Pragnę pieścić uszy
Twoimi słowy,
Spijać z Twych warg słodycz
I upajać się bliskością Twego ciała.
Pragnę tego, bo jesteś dla mnie wszystkim.
Moim wzrokiem, gdy jak ślepiec błądzę,
Dłońmi, gdy po omacku szukam Ciebie,
Moim sercem i duszą.
Bo jesteś tylko dla mnie,
A ja - tylko dla Ciebie.

Dedicated to: EWA


dobry 10 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Mgła
Paweł "Brodi" Rogoziński
Świat
Paweł "Brodi" Rogoziński
Przebudzenie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zaopiekuj się mną...
Paweł "Brodi" Rogoziński
Cisza
Paweł "Brodi" Rogoziński
Wyznanie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zrozumienie
Paweł "Brodi" Rogoziński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca