Literatura

mają wszystsko w garści (wiersz)

Katarzyna Gołaszewska

Wtuleni w codzienność, świat przystrajamy w koronki,
Wspólnie zapalamy ogień kolejnego poranka, 
Biegniemy przez życie jak dzieci bawiące się na łące
Zbierając świetliki każdego dnia,

W nocnych namiętnościach, czytamy wiersze, 
Nie kończące się opowieści naszych mistrzów,
Łapiemy życie przelewające się między palcami
Kalamy drzewa imionami


Barwiąć życie na odcień słomy,
Garnąc swych dusz i ciał kolory
Tworzymy sierpniową Ikarie,
Kolejny raz łapiąc anioła za skrzydła


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 sierpnia 2008 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca