Literatura

Myśli (wiersz)

Daniel Ziarkowski

 * * *

O ile może nam się wydawać że człowiek czasem myśli, to z pewnością wiemy, iż czas myśli człowiekiem.

* * *

Kto szuka latami - znajduje zimą.

* * *

Byłby ze mnie całkiem niezły optymista, gdyby nie mój wrodzony pesymizm.

* * *

Jeżeli to wszystko prawda co mówił Darwin, to ja nie mam przyjemności słuchać tej gadającej żaby.

* * *

Najpierw ludzie rozbili atom. Potem atom rozbił ludzi.

* * *

Czas l i c z y rany.

* * *

Przeżyć niedzielę w Szczecinie i nie popaść w melancholię... Oto wyczyn niezwykły!

* * *

Każdy człowiek głosi jakąś prawdę, tylko nie wiadomo, czyja tak naprawdę jest prawdziwa.

* * *

Ledwie połowę doby trwa panowanie Jezusa w moim sercu, nocami moją duszę zasiedlają demony... Schodzą się do mnie jak na imprezę.

* * *

I tak dzień za dniem kreślę. Mam już dość określoną twarz i niedookreślone (wciąż nakreślane i skreślane) poglądy. Żyję w określonym czasie.

* * *

Nie zawsze zgadzam się ze sobą. Czasami mam inne zdanie.

* * *

Muzyka filozofii jest ciężka, pompatyczna, grzmiąca, w odróżnieniu od płochej, zwiewnej i wręcz frywolnej filozofii muzyki!

* * *

Kłamstwo - prawda z innego świata.

* * *

Nad tymi, którzy nigdy nie tracą głowy, należałoby zastanowić się czy w ogóle ją mają...

* * *

Mieć dystans do wszystkiego tzn. mieć także dystans do dystansu, a następnie dystans do dystansu dystansu.

* * *

Każdy kto szuka kamienia filozoficznego, musi liczyć się z ewentualnością odnalezienia w to miejsce narzutowego głazu.

* * *

Kto nie ma poczucia humoru ten jest martwy.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 sierpnia 2008 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca