Literatura

Rozmowa (wiersz)

Paweł "Brodi" Rogoziński


Rozmawialiśmy spowici mrokiem,
Ty - mrokiem nocy, Ja - mrokiem niepewności.
Widziałem płomień w Twoich oczach
I myślałem, że to miłość
Ale to nie była róża Afrodyty
Lecz zatruta strzała Hefajstosa.
Każde z nas dobrze grało swoją rolę.
Ale Ja tak nie mogę, nie pozwolę!
Twe słowa są słodkie, Twe oczy piekielne,
Ma dusza rozdarta, me serce na zawsze wierne.
Cóż mam więc czynić?
Czy zawierzyć Twym gołębim słowom
I pozwolić sercu płonąć?
Czy też odejść w mrok nocy,
I ze złamanym sercem u Boga szukać pomocy?

Dedicated to: Magda


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ewelina
ewelina 5 maja 2007, 20:06
świetny wiersz , naprawdę , krótki ale zawiera w sobie to coś, tę głębie i przesłanie . Masz talent
przysłano: 22 września 1999

Inne teksty autora

Mgła
Paweł "Brodi" Rogoziński
Świat
Paweł "Brodi" Rogoziński
Przebudzenie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zaopiekuj się mną...
Paweł "Brodi" Rogoziński
Cisza
Paweł "Brodi" Rogoziński
Wyznanie
Paweł "Brodi" Rogoziński
Zrozumienie
Paweł "Brodi" Rogoziński
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca