Literatura

Coś lepszego (wiersz)

TiZook

Mój pierwszy wiersz, który właściwie jest prosty w interpretacji i odbiorze. Taka po prostu miłość w czystej postaci.
Kwiatem - tak starym
Z pąkami ślepymi
Byś się stała
A gąszcze motyli
Osiadłyby cicho
I szeptały w obłoki
O złocie w twych włosach
O oczach głębokich
A ja bym rozpylił
Te roje motyli
Te miasta niebieskie
Bo chciałbym ogromnie
Byś myślała o mnie

słaby 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 listopada 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca