Literatura

google earth love (wiersz)

domnul Mandibura

wypełnię cię czasem żniwa

pulchności nadam godnej

zazdrosnych spojrzeń

metropozytywnych panien

 

oliwą i wargą wychrzczę

na nowo parę bliźniąt

które nie bez trudu

mieszczą się między palcami

kiedy rozchylam jedwabie

by wziąć je w posiadanie

 

ramionom też nie ujdzie na sucho

mam dla nich opowieść niemą

kreśloną zachłannie językiem

przyrządem mierniczym

ciepłolubnym dreszczodajnym

 

i wszystko na dachu

pod czujnym okiem techno skrzynki


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ataraksja
ataraksja 21 września 2008, 21:17
wiersz spod pióra geologa-meteorologa? :)
proszę o objaśnienie - nie wiem bowiem co znaczą `metropozytywne panny`.
bardzo mi się podoba ekologiczne i bardzo ludzkie podejście do ziemi matki-kobiety-kochanki.
Latte
Latte 21 września 2008, 22:28
wiesz Ata ja się też zastanawiałam... a może to odpowiednik metroseksualnego mężczyzny :) a poza tym wiersz bardzo na tak:)
adamladzinski
adamladzinski 22 września 2008, 09:02
Chwilo trwaj i trwaj... wiecznie
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 22 września 2008, 12:27
Tytuł już zachęca do przeczytania, treść powyżej przeciętnej, ale frapuje nadal.
Jaqint
Jaqint 22 września 2008, 23:36
Szczerze, to ja się pogubiłem.
ew
ew 23 września 2008, 11:00
ciekawie
sens 23 września 2008, 12:40
mm... nie wiem co z tym tekstem. pewna stylizacja, jakieś takie mówienie z pozycji wiedzącego. hmm... mnie nie tyka ten tekst. jak mówi poetka Gałkowska "nie ma mięcha w tym tekście". nieczęsto to robię ale się z Nią zgadzam przy okazji tego tekstu o zgrozo. pozdrawiam
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 23 września 2008, 12:42
mięcho kruszeje w ogródku na kolejną okazję
ataraksja
ataraksja 23 września 2008, 14:59
to mięcho już nie tylko u rzeźnika, na ulicach, ale i poezji konieczne?
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 23 września 2008, 15:01
to podroby... a konkretnie - serduszka ;))
przysłano: 20 września 2008 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca