Literatura

wpuszczam światło (wiersz)

domnul Mandibura

milczenie w Tobie

będzie moją kuracją

postem radosnym rozgrywanym

na deskach sumienia

 

po co mi język

przecież nie wiem kim jestem

 

ze słuchania rodzi się wiara

niech więc moje uszy

zadebiutują wreszcie

w roli pilnych uczniów

 

język za to

ma wtulić się w ciszę


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
zieloneciele
zieloneciele 22 września 2008, 14:47
deski sumienia - dopełniaczowa, nieszczególnie odkrywcza

z słuchania rodzi się wiara - "ze" brzmiałoby lepiej. teraz źle się czyta.

język za to
ma paść na kolana - domnul, ja wiem że to metafora, ale obraz tego języka na kolanach mi się pojawił i się zakrztusiłam hmm...mentalnie. długi by musiał byc, ten język. już na brodę trudno ;) pozatym powtórzenie języka chyba niekoniecznym jest.
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 22 września 2008, 15:17
dzięki
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 23 września 2008, 10:55
ze słuchania rodzi się wiara
niech więc moje uszy
zadebiutują wreszcie
w roli pilnych uczniów

- tylko to reszta jest zbędna, niemrawa i mało odkrywcza.
Michał Domagalski
Michał Domagalski 23 września 2008, 20:17
Jakoś mi się nasuwa tylko jedno słowo tym razem: przeciętnie.
Marek Dunat
Marek Dunat 24 września 2008, 07:45
no tym razem bez zachwytu , ale i absolutnie nie na ,, nie,,.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 24 września 2008, 10:49
Na nie.
estel
estel 24 września 2008, 16:03
Mnie się podoba zestawienie "postem radosnym" - rzeczywiście wesołością brzmi. I jeszcze ujęła mnie kursywa i kurczę, niewiele więcej.
Jaqint
Jaqint 24 września 2008, 23:49
Nie słuchaj...
ew
ew 25 września 2008, 09:32
potrafisz lepiej, domnul
nadinka 26 września 2008, 14:48
a ja i tak powiem, że mi się podoba :) pozdrawiam
Kliner Ka.
Kliner Ka. 27 grudnia 2009, 18:23
czeszem szem, żem trafył tu .
przysłano: 22 września 2008 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca