Aniołem być

Czarnula

  

Boże znowu odchodzę

Po raz kolejny, już po raz ostatni

Więcej się nie narodzę

 Bo tam wszyscy są arcydelikatni

 

Tato jeśli możesz,daj mi teraz skrzydła

Pozwól być aniołem

Postać człowiecza już za bardzo obrzydła

Ziemi dotykam czołem

 

Chcę być doskonałą istotą

Nie zbuntuję się,obiecuję!

Chcę się zachwycać Twoją prostotą

I czuć jak się z Tobą obcuję

 

Chcę wznieść się ponad ten świat

Żadnych wad już nigdy nie mieć

Chcę czuć w mych skrzydłach wiatr

Wśród anielskich chórów chcę brzmieć

 

Ty wszystko możesz, teraz to wiem

Zabierz mnie do siebie

O Twej łasce innym opowiem

Pragnę być w niebie

 

Z Tobą mój ojcze chcę żyć

Na moich skrzydłach się wzbić

Swe horyzonty rozszerzyć

Memu Bogu tylko wierzyć

Czarnula
Czarnula
Wiersz · 9 grudnia 2008
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    o kurcze, przeczytałam "prostatą" za pierwszym razem.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Ptaku
    Wow...

    · Zgłoś · 15 lat
  • estel
    No. Wow.
    To z okazji nadchodzących Świąt tyle ostatnio jest zwróceń do boga, czy co?
    Jak się rymuje, to trzeba z głową. Jak się nie z głową, to wychodzi sześć powtarzalnych strofek, z których ani jeden wers nie jest ciekawy. Życzę spełnienia marzenia, wiersza nie popieram.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    no cóż.... nawał rymów gramatycznych odrzuca,niemniej potencjał czuć:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marek Dunat
    potencjałem piekło wybrukowano.
    ale niech powisi - ostatecznie odrzucić po 2 godzinach to głupio jest trochę . Autorko - weź no sie w garść.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Ptaku
    A mi się tam podoba i to nawet bardzo.Widać,że dziewczyna ma talent.Jak czytam ten wiersz to mnie noralnie ciarki przechodzą.Pisz dalej i nie przejmuj się opiniami `wszystko wiedzących` debili z wywroty

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    to może przefruń w jakieś miejsce, gdzie ma takiego natłoku "debili", ptaku.

    · Zgłoś · 15 lat