sto pierwszy o śmierci

Kuba Nowakowski

obrót w proch ziemi

chcę nie chcę

nie mogę

 

choć stukają wargami

pozostają niemi

i łechcą

śmierć w nogę

 

a ja ważę na szali dwie połówki życia

 

małym palcem na piasku kreślę cenę picia

 

 

 

 

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 17 lutego 2009
anonim