Potoki słów

Ichiae Lucsav

Zalewają mnie potokami słów
Słonych, jak łzy moje
Przez ich śmiech ronione
Miłych tak, jak każda myśl,
Że tak wiele jeszcze wyjdzie mi naprzeciw.
Odejdziemy od starych zwyczajów,
W polu walki stawimy się szybko
O tą wolność, która daje ronić łzy
I pozwala dożyć śmierci złotym rybkom
Bez hojnej pomocy osób trzecich.
Ichiae Lucsav
Ichiae Lucsav
Wiersz · 10 grudnia 2000
anonim