Literatura

Jedna z kart (wiersz)

Anty

koniec pozorów

teraz szybko wybieram

jedną z kart

widać tylko blizny na kierach

wyżłobione fragmentami nadziei

 

rozgrywka jest jak oczy duszy

kończy szybkim dryfem wroga

wbiciem masztu w plecy

jawność przecież nie popłaca

 

boli jedynie grająca obok radość

przekonuje aby nie pasować

wzruszając kolejny raz

ramionami przeznaczenia

 

ciemność zostaje po ostatnim

oddźwięku rzucanych kart

obawiam się wyłącznie momentu

bezpowrotnego zakończenia gry


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
p 23 kwietnia 2009, 10:06
A Anty idzie do góry :)
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 23 kwietnia 2009, 12:44
i dziękuje:>
Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski 23 kwietnia 2009, 21:46
No to ja sobie powzruszam ramionami przeznaczenia .
Przesadziłem (a uczyli: mierz siły na zamiary) - nie poruszę; od cholery ciężkie.
Ciekawe, że ta niemoc mnie nie wzrusza.
Jakoś mało ambitny jestem.
Serdeczności.
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 23 kwietnia 2009, 23:48
może jestem jakiś tępy, ale nie rozumiem Pana komentarzy. NA przyszłość proszę jaśniej.
p 24 kwietnia 2009, 08:39
żeby nie było, że tylko Anty nie rozumie to przyznam się, że ja też :)
Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski 24 kwietnia 2009, 21:46
"Oh Lord, please don't let me be misunderstood. " - powtarzałem za Cockerem i Burdonem.
Nie będę się więcej modlił.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 27 kwietnia 2009, 10:07
Możebyć.
estel
estel 27 kwietnia 2009, 10:22
fragmentów nadziei i oczu duszy proponuję w przyszłości unikać.
Ale jest ok.
M.
M. 27 kwietnia 2009, 11:04
Te metafory mi nie bardzo — trącą grafomaństwem. I ten oddźwięk rzucanych kart, brrr.
Nie dla mnie.
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 27 kwietnia 2009, 15:48
jak nie dla ciebie to nie czytaj, nie widzę problemu.
Jacek
Jacek 27 kwietnia 2009, 18:53
Ej..
p 27 kwietnia 2009, 18:54
panowie i panie nie drapcie się, rzecz gustu :)
nied
nied 28 kwietnia 2009, 13:56
Oczy duszy trochę mnie odrzuciły.
przysłano: 22 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca