zdradzeni

Grzesiek z nick-ąd

czas nam ucieka w cztery kąty
od retoryki spod kamieni
czy my jesteśmy tylko śpiący
czy tacy chorzy aż uśpieni

może nas jeszcze maj wybudzi
i jakoś lato się przeczeka
skoro nie można kochać ludzi
zostało kochać nam człowieka

za osobistość za odmienność
za dotykanie zwiewnej chwili
ludzie się rodzą kwitną więdną
przez chwilę są a potem byli

choć jeden sen na dzień zamienić
i kochać mocno bez pamięci
czy my jesteśmy jak uśpieni
czy może już na zawsze śnięci

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 5 maja 2009
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    ogromny problem z tytułem:((((((
    pomocy!

    · Zgłoś · 15 lat
  • Latte
    wio-sennie ?

    · Zgłoś · 15 lat
  • Latte
    bez względu na tytuł... to i tak majstersztyk......

    · Zgłoś · 15 lat
  • M.
    Ach, śnięci. ;]

    Tytuł mi bardzo pasuje. Wszystko mi bardzo pasuje. Rymy, rytm, tekst!

    Kiedyś to sobie wyśpiewam.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Super. Co do tytułu to moim zdaniem może być, choć proponowałbym np. " Święci" - taka gra słów z puentą. Ale nie, lepiej nie zmieniaj.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    no własnie nigdzie tych zdradzonych nie zmieściłem,a raczej sami się nie zmieścili:(
    to ich w tytuł wcisnąłem:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Nieraz taki zabieg może być ciekawy, sam lubię go stosować - umieszczać w tytule to, czego nie ma w tekście.

    · Zgłoś · 15 lat
  • M.
    Grześku, mi ten tytuł barzdo ładnie "ustawił" dalsze czytanie tekstu, myślę że nic by tu lepiej nie pasowało. Nadal jestem zauroczona :)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    bardzo mi miło Marto:)
    tym bardziej że poniekąd dyskusja z Tobą była inspiracją:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • M.
    Aj! Ten zaszczyt to mnie niesłusznie kopnął.

    · Zgłoś · 15 lat
Wszystkie komentarze