Nasionko, które zasadziłeś zimą
bardzo po woli, od wewnątrz
tworzy coś,
jakby garb.
Nie modlę się, ale czekam.
więc ludzie już wiedzą,
ale są tu mili, bardzo mili
i bardzo ostrożni.
jeszcze nie zabierają głosu
ale już zbierają kamienie
- zbudujemy ci mały ogród
mówią
bardzo spokojnie
mówię
- gdybyś mógł już wrócić z tej wojny
zza życia nasz ogryzek świata
Anna -
patronka wdów i żeglarzy
daje znaki
każe nam się wycofać
nie chcę się tu zaczynać
trafiać w nieskończoność
Kasia Czyżewska
Kasia Czyżewska
Wiersz
·
7 maja 2009
"- zbudujemy ci mały ogród
mówią
bardzo spokojnie
mówię
- gdybyś mógł już wrócić z tej wojny"
"jeszcze nie zabierają głosu
ale już zbierają kamienie" - mądre, mądre.
Generalnie tak, jestem zadowolona. Poczułam się, jakbym miała kamyk w ręku i posłała go w przestrzeń.
Cieszę się, że coś się w sumie podoba Oranżado.Jaqint - mnie też uderza nieskończoność i to jest istotnie problem; )