Literatura

uciekasz (wiersz)

ŚLIMek

 udajesz naciągając stal na twarzy

jeszcze mocniej by nikt nie zauważył

że zbudowano cie z płatków pierwiosnka


uciekasz jak najtrwalej by nikt nie

zabrał ci ostatniej cząstki bieli


jesteś sam w sobie płomieniem

wypalisz się

prędzej czy później


żyjesz by trwać wciąż w tej samej

niedokończonej bajce


pochowaj

swoje

marzenia





fatalny+ 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
balrog 25 maja 2009, 19:29
Wrzosik - bo szkoda gadać.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 26 maja 2009, 05:19
przychylam się:(
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 26 maja 2009, 08:42
chyba naciągając na TWARZ, nie twarzy. pierwsza strofka nawet z pomysłem, reszta nie bardzo.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 26 maja 2009, 19:26
Raczej nie te klimaty, raczej się nie spodoba.
electricdog
electricdog 26 maja 2009, 19:27
raczej.
3EYE
3EYE 8 sierpnia 2009, 10:24
mi się nadal podoba ;p
fruźka
fruźka 26 września 2009, 12:01
chociaż nie do końca- mi w sumie też się podoba
3EYE
3EYE 19 kwietnia 2010, 05:14
nadal mi sie podoba ;p
3EYE
3EYE 13 maja 2010, 04:31
mimo że być może jest zbyt naiwny by był wielka poezją.
kulkinamole
kulkinamole 1 czerwca 2010, 21:57
Podobają mi się płatki pierwiosnka, cała pierwsza strofa właściwie.
przysłano: 25 maja 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca