Literatura

*** (wiersz)

obywatelAG

           czekam i patrze na świat zamkniętymi oczami

bez smutku staram się kroczyć przez bezimienne ścieżki

już nie widzę początku
koniec niknie za horyzontem

 

i pośród chaosu, pośród otchłani

          nie jestem tu sama
          ktoś jeszcze, za moimi plecami
szepta
          najciszej, jak tylko może

bym tylko ja usłyszała jego słowa

by nikt wiecej nie poczuł się tak, jak ja teraz

 

obracam się i staram zobaczyć jego oczy

rozpoznać twarz, zapach

 

odwracam głowę

 

spod parawanu włosów nie widzę nikogo... 
i choć czuję obecność

           to tylko sen

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 27 maja 2009, 20:18
Jest wiersz, w którym coś się dzieje, ale kompletnie nieudany zapis literalny i liryczny.
electricdog
electricdog 27 maja 2009, 21:06
zmień zapis.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 28 maja 2009, 13:10
Zapis graficzny nie jest tu przewinięciem.
obywatelAG
obywatelAG 29 maja 2009, 00:03
Dzięki za komentarze, nie zwróciłam wcześniej uwagi na zapis ;p
przysłano: 26 maja 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca