po legli

Grzesiek z nick-ąd

zapraszam państwo do tańca.stop.

bez piruetów i wyskoków

niech wreszcie chłop to będzie chłop

baba niech wykpi się na boku


biedni niech wreszcie mają dość

bogaci niech zaznają głodu

Niemiec to gość i tylko gość

podobnie z gazem aż od wschodu


nie wiem co jeszcze pisać mam

by mnie uznali za Polaka

Polska to taki mały kraj

specjalizuje się w burakach

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 2 czerwca 2009
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    pani Merkel(nie wiem ja się pisze) słyszałem!

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "Polska to taki mały kraj
    specjalizuje się w burakach"

    · Zgłoś · 15 lat
  • Ir
    No, nie. Powaliłeś na kolana......tylko słupek :))

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    "biedni niech wreszcie mają dość
    bogaci niech zaznają głodu" - wydaje mi się, że zamiast tego mógłbyś wstawić coś mniej banalnego. zostawmy robin hooda

    natomiast z gazem sobie świetnie poradziłeś

    w 3 - "mam" na końcu wydaje mi się infantylne, pierwszy dwuwers w ogóle mi się nie podoba, odbiegasz poniekąd od tematu, jakby zabrakło pomysłu i dopiero w końcówce wracasz na tory porządnego wiersza. buraki świetne.

    także to taki wzrastająco-upadający twór w moich oczach.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    zawsze masz rację oranżadówna:)
    nawet nie wiem czy to twór ...
    jak wiadomo czym więcej emocji tym mniej poezji:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    Grześ? możesz zrobić coś tylko z tym wersem: "nie wiem co jeszcze pisać mam"?

    · Zgłoś · 15 lat