Tramwaj

Ichiae Lucsav

Stałaś się rzeźbą
Rozsądku w niewoli,
Symbolem życia, wolnej woli
W oceanach dążeń

Patrzyłaś w dal,
A obok ja
Niezwykła gra
Spojrzeń

A przeznaczenie
Nie pozwoliło,
Swą świętą mocą narzuciło
Związek

Natchnienie daj,
Bym w rękach miał,
Bym spełnić chciał
Obowiązek.
Ichiae Lucsav
Ichiae Lucsav
Wiersz · 10 grudnia 2000
anonim