Literatura

roz - bicie (wiersz)

duke

zastrzelili mnie
nietolerancją
postanowiłem wszystko zniknąć
wokół siebie

upadłem na twarz
spadłem na Ziemię
spostrzegłem siebie
w odbiciu klingi

rozdarte serce
osamotnione
nie bije wcale
traci sens na wszystko

nie podchodzę już do okna -
wyobraźnię wywlekli na plac
pokazali ścięte marzenia
cel na szafocie

(wiara z nadzieją czające się za rogiem)
patrzą spode łba
na rozpostarte zwłoki
boją się ujawnić  

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jaqint
Jaqint 20 sierpnia 2009, 09:04
Wiersze budowane na zdaniach niepoprawnych gramatycznie mają to do siebie, że nijak nie da się ich interpretować. Przykłady:

'postanowiłem wszystko zniknąć
wokół siebie'

'traci sens na wszystko'

Do remontu, począwszy od konceptu.
przysłano: 19 sierpnia 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca