Literatura

jak zwykle poza nawiasem (wiersz)

duke

podałem (jak zwykle) za i przeciw
urodzony w polsce
niestety
zwykle przeciw

wykrzyknik stojący na końcu zdania
zastępują trzema pytajnikami
dość niezrównoważonymi psychicznie
śmiejąc się tępej złotej polskiej młodzieży
(jak zwykle) złośliwej i po-je-ba-nej
prosto w kaprawe ryło

chodźmy teraz do stajenki
do jezusa i panienki
nie zapominając zabrać taranu
będzie nam szybciej i wygodniej
razem rozwalać drzwi
do naszych zbuntowanych serduszek
alkoholem, fajkami i dragami (jak zwykle)
spotkamy się na kacu w kościele

ty i on i ona
(może jeszcze wy)
urodziliście się za nawiasem
w ścisłej czołówce
przyszłych polskich intelektualistów
pomijajmy jak najwięcej zbędnych strof
będzie wam łatwiej żyć
(i konsumować)
na tym smutnym świecie

tak twierdzi wasz dyrektor (drugi tata)
mega ekstra super wybraniec
taki jak i wy kiedyś
walił w akademicki kocioł
zerkając de-lirycznie za okno
w poszukiwaniu ulgi
jaką bywali kopiący rowy
koledzy z dawnych lat


wyśmienity 4 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kliner Ka.
Kliner Ka. 3 września 2009, 00:35
dokładnie,kurwa,dokładnie
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 7 września 2009, 01:30
"będzie na szybciej i wygodniej" - nam? czy na?
tomasz 9 września 2009, 21:27
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 10 września 2009, 10:46
"wykrzyknik stojący na końcu zdania
zastępują trzema pytajnikami
dość niezrównoważonymi psychicznie
śmiejąc się tępej złotej polskiej młodzieży " - a nie miało być czasem: śmiejąc się Z tępej polskiej młodzieży?

"alkoholem, fajkami i dragami" - co to za pojedynczy przecinek?
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 14 września 2009, 08:57
no. że bardzo dużo emocji zapisanych w "kształcie" wiersza. wtrącenia w nawiasach mi się podobają oraz początek i koniec. a wewnątrz dużo krzyku...
tomasz 14 września 2009, 13:16
czyli drodzy opiekunowie, autoryzujemy??
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 14 września 2009, 17:56
bardziej na tak, niż na nie.
Usunięto 2 komentarze
przysłano: 2 września 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca