Literatura

*** (myśliciel to człowiek myślący o ciele) (wiersz)

Carolineee_15

myśliciel to człowiek myślący o ciele

duszy nie ma więc co zostało

duże oczy
śmieszne okulary
broda do kolan

uśmiecha się gdy idzie jesienią przez park

podwiewa spódniczki

pani krzyczy
kapelusze z głów liście w dekolt

poszukuje żony
kobiety o innym imieniu
przypadło do gustu panu myślicielowi


na uśmiech
na bieliznę
na szczęście

wszystkie są takie same
myśliciele tylko twierdzą inaczej


niczego sobie+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 6 września 2009, 16:45
taka tradycja Lewisa Carrolla, jak żółwiciel:)
przerzutnie są arcy
ciało duszy mi wyszło; co zostało ma duże oczy
jesienią przez park podwiewa spódniczki? tu nie zadziałała chyba...

uśmiecha się gdy idzie przez park
jesienią podwiewa spódniczki pani
krzyczy kapelusze z głów
liście w dekolt

nie wiem:) nie umiem poradzić, ale coś może inaczej?

piękne ma momenty:) kapelusze z głów liście w dekolt
kobieta o innym imieniu

ale...ja nie wiem, czy rozumiem, ale ostatnie jakoś logicznie przeczy reszcie...czy tu rozbrajamy przesłanie o ciele? bo wobec tego, że myśliciel myśli o kobiecych ciałach, że wszystkie takie same, a na końcu, że tylko on myśli inaczej.
?
może z jakiegoś męskiego punktu widzenia, bo ja mam krzywy:)
Carolineee_15
Carolineee_15 6 września 2009, 16:57
w sensie, że wszystkie kobiety są kobietami.
tylko mężczyźni gustują w takich, lub w takich.zatem je klasyfikują.
hmm.. przemyślę to, dziękuję Kasiu :)
tomasz 13 września 2009, 01:31
cos dobrego sie dzieje z wywrota. wiersz na poziomie
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 13 września 2009, 09:33
odrodzenie ;)
przysłano: 6 września 2009 (historia)

Inne teksty autora

dziadkowi
Carolineee_15
wspomnienie
Carolineee_15
wieczory takie jak ten
Carolineee_15
za wszystko
Carolineee_15
Los Angeles, nocą
Carolineee_15
List do A.
Carolineee_15
samym sobie
Carolineee_15
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca