Literatura

KONIEC (wiersz)

Paweł Staszko

 

Na co ci czas

jeśli nie możesz go wykorzystać.

Po co żyć,

jeśli nie masz dla kogo.

Na co ci śnić,

jeśli nie masz o kim.

Po co być,

jeśli nikt tego niedocenia.

Na co te słowa,

jeśli nikt ich nie czyta.

Po co pisze,

jeśli to już koniec.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 12 pazdziernika 2009, 09:11
Ja przeczytałam, więc tezy rozłożone. ;)

Nie widzę pomysłu. Kilka stwierdzeń egzystencjalnych, które człowiek wypowiada od zarania dziejów...
"niedocenia" - na pewno?
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 12 pazdziernika 2009, 17:07
jeśli edytor nie działa poprawnie i nie możesz wstawić "enterów", to wklej tekst w komentarzu. spróbuję ci poprawić wersyfikację.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 12 pazdziernika 2009, 22:55
na wiersz mi mało. racje nieubrane. każda z tych myśli albo żąda kontekstu, albo metafory.
tomasz 13 pazdziernika 2009, 20:46
cienizna
Grzegorz Iwan 24 pazdziernika 2009, 18:48
Na co ci czas,
jeśli nie możesz go wykorzystać.
Po co żyć,
jeśli nie masz dla kogo.
Na co ci śnić,
jeśli nie masz o kim.
Po co być,
jeśli nikt tego niedocenia.
Na co te słowa,
jeśli nikt ich nie czyta.
Po co pisze,
jeśli to już koniec
przysłano: 10 pazdziernika 2009 (historia)

Inne teksty autora

Cisza
Paweł Staszko
Nerw
Paweł Staszko
List
Paweł Staszko
Duch
Paweł Staszko
Dobra śmierć
Paweł Staszko
Żal
Paweł Staszko

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca