Literatura

historia kilku miłości (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

cała historia się zaczyna
i kończy z nami lecz o ile
umiemy o niej zapominać
nie zostaniemy za nią w tyle

wcale nie trzeba jej rozumieć
tym bardziej stawiać na ołtarzach
przecież możemy w szarym tłumie
zwyczajnym ludziom się przydarzać

roznosić listy niepisane
lub je napisać bez adresów
na koniec zostać sobie panem
czując że nic już od nas nie czuć

historia bez nas się skończyła
i zacznie się nie naszą kartą
ważne by w tych najkrótszych chwilach
myśleć że bardzo było warto

wyśmienity 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 12 pazdziernika 2009, 09:24
"przecież możemy w szarym tłumie
zwyczajnym ludziom się przydarzać" - pięknie to powiedziane.
popesmokesdope
popesmokesdope 12 pazdziernika 2009, 11:11
Super. Widać, że wiesz o czym piszesz, każdy wyraz jest jak najbardziej na miejscu.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 12 pazdziernika 2009, 22:58
jest.
tomasz 13 pazdziernika 2009, 21:49
tak
Aminta Borkowski
Aminta Borkowski 14 pazdziernika 2009, 21:00
jeszcze jak tak
anhelus
anhelus 14 pazdziernika 2009, 22:10
"ważne by w tych najkrótszych chwilach
myśleć że bardzo było warto"
nad tym bym popracował, jakos zwyczajnie brzmi i szaro, mało przekonujące.
Poza tym bardzo dobry wiersz.
Figa
Figa 2 stycznia 2010, 19:26
wspaniały wiersz, Grzesiu.
przysłano: 11 pazdziernika 2009 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca