Literatura

Takie mogły wydawać się sprawy być gdyby nie bić o ścianę głową. (wiersz)

Mariusz

Nie wiele do końca do początku

jeszcze mniej

ręce się pocą gubię rzeczy

szukanie po kieszeniach nie daje rozwiązania

sznur a może sznurowadła

zapachniało benzyną czy raczej

gazem

ciepło mi a że lubię to uśmiech od ucha do

w sosie własnym wywarze z potłuczonych zagadek

z nieuzasadnionych marzeń

zapukam do szyby

odezwę się głosem co

nie poznasz mnie


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 12 pazdziernika 2009, 23:47
no czytam ten tytuł i czytam i zamierzenie gdzieś mi się tam kołaczę...ale się nie dokołaczowuję i jednak roszadę bym strzeliła. chociaż wobec końca to i się broni jakoś... ciekawie robi się tu językowo. pukanie do szyby. jest kruchość. jest podejrzenie, że Szyba to ktoś, a nie coś. jest też lustro w szybie. puka się do środka - ktoś jest. samobójcza atmosfera swoją drogą i przegląd aparatury -można inaczej ale i tak można.a tak mnie tu jakoś przekonuje. nie wiem, jak te od ucha do ucha. nic mi się tu nie rodzi w głowie. martwy dal mnie ten wers. całość - wobec tytułu interesuje. tak by było gdyby nie walczyć - dla mnie. mimo tej walki z góry przegrania. tak.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 13 pazdziernika 2009, 14:36
trochę to bicie głową o ścianę z tytułu współgra z wrażeniem chaotyczności i pourywania, jakie tekst zostawia. mnie tam się podoba.
Kliner Ka.
Kliner Ka. 14 pazdziernika 2009, 08:54
no, wartościowy.
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 15 pazdziernika 2009, 09:49
Dla mnie ok. Tytuł gra z całością. Jest pomysł.
Mariusz 15 pazdziernika 2009, 18:29
dziękuję za komentarze, a co do bicia głową o ścianę to właśnie walka, tak jak Kasia napisałaś co by było gdyby nie walczyć, ale często podejmować można walkę z góry skazaną na porażkę, jednak sam fakt starania się i nie poddawania jest tutaj najważniejszy. pozdrawiam:)
przysłano: 12 pazdziernika 2009 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca