Literatura

usłyszałem... wstań i chodź (wiersz)

domnul Mandibura

na ostatnim poziomie mojej kopalni

są myśli najpyszniejsze o władzy

raz tam zjechałem z płonącym ogarkiem

raz i nigdy więcej

niech diablisko zdechnie w ciszy

 

jestem ostatni

w kolejce do ust

i najmniejszy w twoim świecie

ziół kotów fortepianów mężczyzn

 

wskazujesz palcem na zbiorową mogiłę

tam mi wymyśliłaś przytulisko

co szybko ma porosnąć koniczyną

 

za wcześnie powiedziałaś śmierć

 

na pierwszym poziomie mojej kopalni

są modlitwy słuchane chętnie

szybsze od światła cenniejsze niż krew

 

nie umarłem cały

głaz już odsunięty

daj mi jeść

 


wyśmienity– 12 głosów
4 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 24 listopada 2009, 19:15
Tym razem ja mam wstrząs...
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 24 listopada 2009, 19:21
,,raz i nigdy więcej'' coś takiego pada w ,,Kruku" Poego
anastazja
anastazja 25 listopada 2009, 15:20
Niepojęte ! Piękny!
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 25 listopada 2009, 16:24
no, kopalnie są mi bliskie :)
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 26 listopada 2009, 00:12
mnie też są bliskie. strach tam zjeżdżać. ale jakie wiersze można tam znaleźć!
hosala 1 grudnia 2009, 15:54
Świeetne
Kliner Ka.
Kliner Ka. 2 grudnia 2009, 08:56
Jeszcze jeden dowód na to, że noty czasem mylą, bo dałem Ci bdb, a teraz dorzucam powyższą pracę Twą do ulubionych.
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 2 grudnia 2009, 10:42
miło mi moi Państwo :)
przysłano: 24 listopada 2009 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca