Literatura

bezdomna jesień (wiersz)

domnul Mandibura

ścisnę dłoń ale co nam powiedzą oczy

będę w nich szukał tego słowa

które wszystko przetrzyma śmierć nawet

 

nie

nie stać mnie na wiersz

kiedy spadam z wysoka

czerwony od wstydu

suchy od łez

wyczerpania

 

liść z drzewa poznania

zła i dobra i wszystkiego

co pomiędzy

 

 

 

 

 


dobry+ 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 25 listopada 2009, 23:05
jak już to:

,,nawet nie śmierć''

i bez rymu wyczerpania/poznania, bo banalizuje to co mi się najbardziej podoba
,,liść z drzewa poznania zła...''
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 25 listopada 2009, 23:25
albo lepiej bez osobnego ,,nie'' i 1 złączyć z 2
Rita 26 listopada 2009, 13:34
świetny, jak zawsze (no, może prawie zawsze).
Pozdrawiam.
xxx 28 listopada 2009, 11:02
"nie
nie stać mnie na wiersz"- a gdyby tak bez tego pierwszego "nie"? wiersz bardzo dobry, jeden z lepszych jakie dzisiaj przeczytałem:)
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 30 listopada 2009, 16:24
za dużo dla mnie tym razem tego "pomiędzy", a za mało powiedzianego. bardzo daleko ode mnie ten wierz brzmi.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 1 grudnia 2009, 19:32
a mnie się podoba środkowa strofa, jest w niej jakaś szczera bezradność. plus "zła i dobra i wszystkiego co pomiędzy"
przysłano: 25 listopada 2009 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca