Literatura

Gwałtowna regulacja głośności odbiornika (wiersz)

krystek1616

zaszyłem ci usta
regularnie gubiłem twe słowa

 

głośno nie zawsze znaczy lepiej

 

wciąż szukam twego milczenia
skończył się zeszyt skarg i zażaleń

 

nie pomagasz marudzeniem
szukaniem pretekstu dla „nie mogę”

 

reguluję odbiornik
zapada cisza


niczego sobie 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
oli 16 marca 2010, 00:08
Witam na Wywrocie. :) Obyś czuł się tu dobrze. :)
Co do tekstu powyższego - pozmieniałabym troszkę, coś dopisała, coś wywaliła, ale generalnie mogę powiedzieć, że podoba mi się.


''Zaszyłem usta'', a potem ''nie pomagasz marudzeniem'' - taka sprzeczność... jak to w końcu jest, marudzi, czy ma zaszyte usta?
Wstrzymam się z ocenianiem. :)
born
born 16 marca 2010, 00:33
wciąż zastanawiam się czy wolno mi mówić cokolwiek autorom o ich tekstach. nie mogę się przyzwyczaić do przyglądania się rozprutym organizmom, ale skoro tu taka moda to pozwolę sobie na kilka słów... próbujesz zmieścić się w krótkiej formie, spoza której wygląda - niczym diabeł w obrazach Goi - natłok myśli. chyba nie wszystkie udało się skompresować - część prawdopodobnie należałoby wyrzucić lub zwiększyć zasób użytych słów. bez tego kuleje logika. masz jeszcze dużo wierszy przed sobą, więc nie będę zbyt krytyczny, poczekam aż sam się tego nauczysz. póki co: "wachtanguri" - jak mawiał rzekomy syn kominiarza spod Sandomierza.
anastazja
anastazja 16 marca 2010, 12:10
Witam na wywrocie! :))
kasandra 18 marca 2010, 00:38
Lubię klimat Twoich tekstów.Świetny tytuł ! : )
Krystian T.
Krystian T. 20 marca 2010, 16:36
Poprawiłem. Teraz dopiero wygląda jak oryginał.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 23 marca 2010, 22:02
Skondensowane są te Twoje wiersze. A mógłbyś się bardziej rozpisać, tak sobie myślę, że masz sporo do powiedzenia. I zamykasz to w paru wersach.
przysłano: 15 marca 2010 (historia)

Inne teksty autora

***
Krystian T.
***
Krystian T.
pośmiertny
Krystian T.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca