obrotowa Eufemia
od kataru i nagłego wzdęcia
nie może już na nas patrzeć
z tej kościelnej wieży Eufemio!
z wiatrem z wiatrem Eufemio!
oj ale grzesznie się tam bawicie
niegrzecznie niegrzecznie dzieci
pierdolcie ten dekadentyzm
zróbcie coś wreszcie
podejmijcie decyzje
w szał jakiś wpadnijcie!
ale jak w szał obrotowa Eufemio?
jak w szal zakryć usta i oczy
oddechem ciężkim mokrym i płytkim
jak szłam po rozgrzanym betonie
jak szlam w rozepchanym łonie
taki szał co z piaskiem i solą we włosach
odkrywa się co chwilę w głowie
i sypie się sypie
wiesz co obrotowa Eufemio
dziękujemy ci bardzo za radę