wspominki nostalgie natręctwa

nF

polonezem jeździłem
dziewczęta wiuuu
chłopcy wiuuu
uuuu polonez!
życia proza!

tyle wspomnień!
to papieros
czy w deszczu
no i policja
bo psy to tak

pan z nami pójdzie
wyjmie z kieszeni
pan zapłaci nielegalnie
noc pan u nas spędzi
godzin niewiadomo

ale najlepsze ze wszystkiego
najlepsze z tego wszystkiego
było sa sa mo spa spa le nie
też niedaleko Stadionu
protest przeciwko

beznadziejności świata
(tu nie zmieniło się wiele)
alienacji a złu śmierci
protest przeciwko śmierci
o której myśli obsesyjnie

nF
nF
Wiersz · 24 marca 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    może jako ćwiczenie na dykcję, to jeszcze....................jako wiersz, raczej nie...

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kasia     Czyżewska
    dla mnie, jak najbardziej. brzmi gdzieś dobrą poezją awangardy i eksperymentu. plus osobowość podmiotu w tytule i poincie. dwie ostatnie - także przez wtrącenie "tu nie zmieniło się wiele" jakoś autotematycznie w kontraście (także formalnym), odsyłają także do sytuacji w poezji.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Do mnie też trafia. Migawki, wersy jakby postrzępione. Dobrze się czyta.

    · Zgłoś · 14 lat