bezczelnie przywracaj pamięć -
ona zabija świętych zbrodniarzy
historia jest więźniarką - milczy
masz mało czasu na świadectwo
nie zdążył - za rączkę prowadził
zakątkami ciemnej uliczki - drań
komandoskiej władzy - enigma
syreńska taksówka - śladoświty
masz mało czasu na świadectwo
nie zdążył - za rączkę prowadził
solidarnościową aleją sądów - kat
zamurowali wapnem gipsowym -
głuchoniema ściana zaklęta - ryt
paszportem bezkarności - mord
haftowali serce synka rudą krwią
sad mo ram hi sad mo ram hi sad
RAM-pamięć w komputerze
Mo –(możliwe) skrót od polskiego słowa moje ,moja