tam gdzie miało być pięknie
na środku
pomiędzy wszystkim marnym
stoi Starzec
żebrzące dziecko niewiary
w miejscu do którego tak chciałam
dojść czystą drogą okazuje
niewiele prawdy
Rzymianie pychą zniszczyli wszystko
a ja drę w sobie sens
tam gdzie chciałam być już jestem
nic się nie zmieniło pomiędzy mgłą
żadna miłość
Ja też ciągle drę w sobie sens będąc w miejscu, gdzie chciałam być.
Najlepszy Twój to nie jest... ale trafia. Naprawdę.
dojść czystą drogą okazuje
niewiele prawdy"
....może "okazuje się namiastką prawdy"...nie brzmi (mi) najlepiej " okazuje niewiele prawdy"...i tym Rzymianom bym odpuściła.....................drzeć sens w sobie można i bez nich - to jest dobre !
Serdecznie.................................